Jeseň na gazdovskom dvore
Montag, Oktober 30, 2017Keď je ovocie už dozreté, úroda pozbieraná, jeseň vládne už v plnom prúde, stoly sa prehýbajú od všelijakých chuťoviek, vtedy začína pre roľníkov jeseň. Oslavy s tancom, hudbou, remeselníckymi ukážkami a trhmi, robia jeseň ešte pestrejšou.
Táto jeseň na gazdovskom dvore má aj niečo lahodné k ponúknutiu. Vynikajúce jedlá, ktoré nie sú vôbec komplikované ako napríklad polievka s pálenkou, mliekom, škoricou a vaječným žĺtkom alebo pstruhy v pivnom cestíčku alebo jablkové kolieska, ktoré sú rýchle hotové a chutia naozaj výborne.
Tento recept mám od mojej známej a vždy ked sa vonku ochladí, vonia náš byt po jablkách so škoricou.
Ingrediencie:
- dve kyslejšie jablká
- jedno vajce
- 80g múky
-100ml mlieko
- soľ
- cukor a škorica na posypanie
- dve kyslejšie jablká
- jedno vajce
- 80g múky
-100ml mlieko
- soľ
- cukor a škorica na posypanie
0 Kommentare