Medovníky s marcipánom a čokoládou
Sonntag, Dezember 22, 2019
Aj tento rok mám pre vás jeden zaujímavý predvianočný recept na medovníky. Tieto vynikajúce medovníky pochádzajú zo Štajerska a pečú sa v období adventu. Ja som ich naplnila lekvárom a marcipánom a chutia naozaj výborne. A teraz vám prezradím recept
Recept: Medovníky s marcipánom a čokoládou tzv. Lebkuchen mit Marzipan und Schokolade
Ingrediencie:
500 g ražnej múky
100 g cukru
1 lyžička sódy bikarbóny
2-3 lyžičky perníkového korenia
2 vajcia
50 g masla
200 g medu
trocha vody
200 g marcipánu
ríbezľový lekvár
čokoláda
Príprava:
Múku som zmiešala spolu s cukrom, sódou bikarbónou a perníkovým korením. Potom som pridala maslo. Med, vajcia a 2 lyžice vody som vymiešala a postupne pridávala k zmesi z múky až kým nevzniklo stredne tuhé cesto. Medovníkové cesto som nechala cez noc v chladničke. Na druhý deň som cesto vyvaľkala na cca. 0,3cm a vykrajovala medovníky. Piekla som 10 minút. Vychladnuté som natrela lekvárom, do stredu som vložila vykrojené koliesko z marcipánu a zlepila.
Nad parou som roztopila čokoládu zmiešanú s kokosovým olejom, do ktorej som namočila polovicu medovníka. Nechala som stuhnúť a medovníky sú hotové a hlavne mäkkučké.
Želám vám veľa zábavy pri pečení!
0 Kommentare