Tvarohové knedličky s kvetinovou čiapočkou

Mittwoch, März 13, 2019

Rakúšania majú výborné múčniky ako napr. Salzburger Nockerl, Besoffener Kapuciner, Kardinalschnitte. Sladké? To si doprajú stále. Ich špecialitou sú aj knedle na rôzne spôsoby. Konkrétne tvarohové knedle pochádzajú pôvodne z Čiech, ale čoskoro sa stali neoddeliteľnou súčasťou viedenskej kuchyne. Prineste si kúsok Viedne do vašej kuchyne a vyskúšajte tento celkom jednoduchý recept.

Tvarohové knedličky s kvetinovým korením
Suroviny:
500 g tvarohu
2 balíčky vanilkového cukru
2 vajcia
4 lyžice mäkkého masla
140 g krupice
4 lyžice strúhanky
štipka soli do vody

Na obaľovanie:
korenie Flower Power od Sonnentor
120 g strúhanky na obaľovanie
4 lyžice práškového cukru
trocha masla

Postup:
1. Všetky suroviny na knedle zmiešame v jednej miske a vytvoríme pevné cesto, ktoré necháme
    pol hodinu prikryté odpočívať v chladničke.
2. Z cesta formujeme rovnaké knedle a varíme pri miernej teplote ca. 7 minút.
3. V panvici opražíme strúhanku s trochou masla do hneda. Zamiešame
     trocha práškového cukru. Knedle vyberieme z vody a obalíme v strúhanke. Ozdobíme
     s kvetinovým korením.

Tip: Podávané s jablkovým alebo slivkovým pyré chutia báječne.
Guten Appetit!

You Might Also Like

0 Kommentare