3 recepty na chutný domáci punč
Sonntag, November 18, 2018Jablkový punč s jablkami /bez alkoholu/
Ingrediencie:
0,5l vody a 2 vrecúška jablkového čaju
0,5l bio jablkovej šťavy
kúsky jablka
klinčeky
celá škorica
med podľa chuti
Postup:
V hrnci necháme zovrieť vodu, vložíme 2 jablkové čaje a necháme 5 minút vylúhovať. Potom pridáme škoricu, klinčeky, kúsky jablka a krátko povaríme. Do hotového čaju pridáme jablkovú šťavu, osladíme medom a môžeme servírovať.
Pomarančový punč /s alkoholom /
Ingrediencie:
0,5l vody a 2 vrecúška pomarančového čaju
0,5l bio pomarančovej šťavy
2 badyaníky
1 lyžička klinčekov
cukor podľa chuti
200ml vína
rum podľa chuti
Postup:
V hrnci necháme zovrieť vodu a urobíme pomarančový čaj. Do hotového čaju pridáme pomarančovú šťavu, korenie, víno, rum a osladíme cukrom. Necháme prevariť a teplé môžeme servírovať.
Punč z lesných plodov / s alkoholom /
Ingrediencie:
1 vrecúško čaju ibišteka
150ml vody
0,5l červeného vína
10dkg cukru
celá škorica
1 lyžička klinčekov
25dkg mrazených lesných plodov
Postup;
V hrnci necháme zovrieť vodu a urobíme čaj z ibišteka. Do hotového čaju pridáme ostatné ingrediencie a na miernom ohni varíme 10 minút. Punč podávame horúci.
Želám Vám príjemný predvianočný čas.
0 Kommentare