3 recepty na chutný domáci punč

Sonntag, November 18, 2018

Pohár dobrého punču patrí aj v Rakúsku neodmysliteľne k vianočným trhom tak ako vianočný stromček a medovníky k Vianociam. Najlepšie chutí punč na vianočných trhoch. Ale kto si chce na ňom aj doma pochutnať so svojimi priateľmi alebo príbuznými, môže si ho urobiť sám. Mám pre vás 3 recepty: jeden pomarančový a jeden s lesnými plodmi s alkoholom a jeden s jablkami a škoricou bez alkoholu.


Jablkový punč s jablkami /bez alkoholu/

Ingrediencie:

0,5l vody a 2 vrecúška jablkového čaju
0,5l bio jablkovej šťavy
kúsky jablka
klinčeky
celá škorica
med podľa chuti

Postup:
V hrnci necháme zovrieť vodu, vložíme 2 jablkové čaje a necháme 5 minút vylúhovať. Potom pridáme škoricu, klinčeky, kúsky jablka a krátko povaríme. Do hotového čaju pridáme jablkovú šťavu, osladíme medom a môžeme servírovať.


Pomarančový punč  /s alkoholom /

Ingrediencie:

0,5l vody a 2 vrecúška pomarančového čaju
0,5l bio pomarančovej šťavy
2 badyaníky
1 lyžička klinčekov
cukor podľa chuti
200ml vína
rum podľa chuti

Postup:
V hrnci necháme zovrieť vodu a urobíme pomarančový čaj. Do hotového čaju pridáme pomarančovú šťavu, korenie, víno, rum a osladíme cukrom. Necháme prevariť a teplé môžeme servírovať.

Punč z lesných plodov  / s alkoholom /

Ingrediencie:
1 vrecúško čaju ibišteka
150ml vody
0,5l červeného vína
10dkg cukru
celá škorica
1 lyžička klinčekov
25dkg mrazených lesných plodov

Postup;
V hrnci necháme zovrieť vodu a urobíme čaj z ibišteka. Do hotového čaju pridáme ostatné ingrediencie a na miernom ohni varíme 10 minút. Punč podávame horúci.

Želám Vám príjemný predvianočný čas.

You Might Also Like

0 Kommentare